Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Cestománie 2021

Naše třída kvinta se zúčastnila zeměpisně-dějepisné exkurze v Lounech. Akci připravila a organizovala paní učitelka Nolová, za asistence našeho třídního učitele, pana Krejčího. Ve středu 8.9.2021 se většina žáků sešla na nádraží v Mimoni, odkud pokračovali vlakem do České Lípy. V České Lípě se připojil zbytek třídy s paní Nolovou a společně jsme vyrazili do Loun.

Když jsme dorazili na místo, obdrželi jsme pracovní listy a úkoly, které jsme měli v Lounech v průběhu dvou a půl hodiny plnit. Po vypracování úkolů jsme se společně vydali do kostela sv. Mikuláše, který je historickou dominantou města.  Vystoupili jsme na věž a prohlédli si Louny z pořádné výšky. Poté jsme vyrazili do místa ubytování, na Ejemovu chatu s rozhlednou, na Červeném vrchu, kterému se také říká Stříbrník. Na místě jsme si zabrali místa na spaní, připravili karimatky, spacáky a po večeři z vlastních zásob jsme po skupinách vyhodnotili naše pracovní listy. Část výpravy se rozhodla „spáchat hygienu“ v rybníku, který se nachází pod Červeným vrchem.

Následující den, po výživné snídani, se výprava vydala na velice dlouhou a náročnou zeměpisnou túru. Nejdříve jsme zdolali čerstvě zorané pole a podél slunečnicového lánu jsme vystoupali k zatopenému lomu, kde jsme se vykoupali. Po osvěžující pauze jsme zdolali kopec Raná, kde jsme se pokochali krásným výhledem na okres Louny a další cíl, vrch Oblík. Cestou na Oblík, jsme měli naplánovaný oběd. V místní restauraci Ponorka nás ale kvalitou jídla příliš nepotěšili. Proto jsme si cestou na Oblík zlepšili chuť ze zásob „Matky přírody“. Vzhledem k tomu, že celý den bylo úmorné horko, vystoupilo na vrchol Oblíku vrcholové družstvo výpravy. Závěrečné serpentýny byly opravdu psychicky i fyzicky náročné. Upečení členové výpravy tedy regenerovali ve stínu, pár metrů pod vrcholem. Během zpáteční cesty se výprava opět osvěžila pod Stříbrníkem a doma jí čekala odměna v podobě grilované, uzené kýty, kterou pro nás připravili naši hostitelé z Ejemovy chaty.

Třetí den si ráno výprava sbalila své „saky paky“ a vydala se zpět na vlakové nádraží. Cestu domů nám zpestřila výluka a zpoždění vlaku, díky kterému jsme prošvihli spoj v České Lípě. Některé účastníky zachránili rodiče, zbytek výpravy dokončil výpravu podle plánu vlakem, se svým třídním.   

Pokud budete mít někdy možnost absolvovat akci, jako byla naše Cestománie, určitě si ji nenechte ujít. Máme na tuto akci úžasné vzpomínky a určitě jsme teď ještě lepší kolektiv.

Třída Kvinta

Ejemova chata a Frotzlova rozhledna