Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Vánoční jarmark

Milí žáci, žákyně, rodiče, prarodiče, učitelé a všichni další, kteří se staráte o to, aby nám v naší škole bylo fajn.
Už několik posledních let se snažíme s mou kolegyní a kamarádkou Bárou Jirkovskou vést děti na Gymnáziu Mimoň k tomu, že nezištná pomoc by se měla stát běžnou součástí jejich životů a že „dělání dobrých skutků“ se neděje jen v knížkách a dojemných filmech.
Jednou z cest, kterou jsme si k tomu zvolily, bylo pořádání vánočních dílen. Několik týdnů před začátkem adventu jsme se scházeli během pátečních odpolední, kdy už byla celá škola a prázdná, a my si společně povídali, poslouchali koledy a stihli při tom vyrobit spoustu vánočních drobností. S nimi jsme pak vyrážely na vánoční jarmark na Vodní hrad Lipý, abychom v rámci charitativního prodeje našich výrobků mohly utržené peníze věnovat útulku pro opuštěná zvířata Bona v Kozlech u České Lípy. Každoročně se nám podařilo prodat téměř všechno, co jsme vyrobili. Ale…
Loni se svět obrátil vzhůru nohama a letos v tom „zdárně“ pokračuje. Všichni už jsme z toho unavení, nešťastní, zoufalí, otrávení. Do poslední chvíle jsme doufaly, že jarmark bude, my si rozbalíme svůj stoleček, budeme vesele prodávat a přesvědčovat kolemjdoucí, že bez našich stromečků, hvězdiček a křížal nebudou jejich Vánoce to pravé.
Bohužel zůstalo jen u přání, a proto jsme s Bárou hledaly cestu, jak všem těm opuštěným zvířatům pomoci.
Rozhodly jsme se tedy, že se pokusíme prodávat u nás ve škole. A došly jsme k závěru, že bez vás to nezvládneme.
Náš plán vypadá následovně – s prodejem začneme 9. 12. na Dni otevřených dveří, pak v něm budeme pokračovat během velkých přestávek ve vestibulu školy, dokud bude co prodávat.
A protože jsme optimistky, doufáme, že nás v tom nenecháte. Že i v téhle složité době nákupem vánočních drobností rádi přispějete na dobrou věc. Že se nám i „na dálku“ podaří vás přesvědčit o tom, že se o letošních Vánocích bez našich stromečků, srdíček a křížal skutečně neobejdete.
A za to vám moc děkujeme.
Mgr. I. Pospíšilová + všechny holky s dobrým srdcem, které nám během vánočních dílen pomáhaly 😊.