Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Okresní kolo stolního tenisu

Na turnaj jsme jeli v následujícím složení týmu:

  • Tým A: Já – Ondra Blahovec, Tony a Adam Podmanický.
  • Tým B byl složen z Ondry Kováče, Pepy Choura a Péti Kroba.

Naše pingpongové běsnění začalo okolo půl deváté hodiny ranní, kdy proběhlo seznámení s pravidly, celkovým fungováním a organizací turnaje. Po přednášce jsme hráli hned jako první, a to proti gymnáziu Česká Lípa, konkrétně jejich týmu B. Nebrali jsme si servítky, já a Tony jsme vyhráli čtyřhru a dvouhry šli jako po másle. Porazili jsme soupeře 4:0 bez ztráty jediného bodu a měli jsme asi hodinu a půl volno před dalším zápasem.

Mezitím hrál náš druhý tým, který sice s minimálními ztrátami, ale i přesto vyhrával. V této pauze jsme radili mladším spoluhráčům a došli jsme si do obchodu pro svačinu. Přišel další zápas a stejně jako ten minulý jsme nad soupeřem naprosto dominovali. Výsledek byl stejný, 4:0. Další zápas, další stejný výsledek, 4:0. Tím, že jsme vyhráli všechny zápasy, jsme postoupili do semifinále, kde jsme se utkali s týmem gymnázium Česká Lípa A. Tento zápas byl obtížnější, ale i tak jsme ztratili pouze jeden bod a postoupili jsme do finále, kde jsme hráli proti týmu Česká Lípa B, stejně jako na úplném začátku.

Osobně jsem byl ve stresu, protože pokud bych prohrál, tak bychom se umístili druzí, ale díky tomu, že jsme 2 zápasy ze 3 vyhráli, tak jsme si získali 1. místo z celého turnaje.

Stejně to měli i naši mladší spolužáci v kategorii 6. – 7. třída. V kategorii 8. – 9. třída, pokud se nepletu, naše škola obsadila 3. místo a náš tým B (kategorie středních škol) se po nervy drásajícím zápase Péti Kroba umístil čtvrtý. Poté už následovala pouze vítězná káva a jeli jsme domů.

Za reprezentanty školy, Ondra Blahovec.