Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Učení jinak aneb projektový den na GYMI

V předvánočním týdnu, kdy se třídy připravovaly na Vánoční akademii a všichni se těšili na prázdniny, uspořádala třída sexta projektový den ekologie. Dnu zaměřeného na abiotické faktory se zúčastnili žáci nižšího stupně, tedy ti z nich, kteří nepodlehli chřipce a nachlazení. Nemoc se bohužel nevyhnula ani organizátorům, kteří museli na poslední chvíli improvizovat.
Celkem bylo pět stanovišť, mezi kterými si mohli žáci vybrat. Ať už si vybrali pokusy s vodou, záhady světla, vodu v běžném životě, ovzduší nebo znečištění mořských vod, čekal je nabitý program. Někdo kreslil a vyráběl plakáty, někdo si oblékl laboratorní plášt a stal se chemikem. Na jednom ze stanovišť si žáci vyzkoušeli batikování kurkumou. A zatímco se trička a plátěné tašky barvily do sytě žluté, ve fyzice vznikala stínohra o vzniku života. Skupinka stihla vyrobit loutky a nacvičit celou hru. Jak se jim to povedlo, zjistíte ve videu.
Poděkování všech sextánů patří paní učitelce Maslenové, která pomohla celý den naplánovat a byla vždy ochotná pomoct a poradit. Také děkujeme všem učitelům, kteří dělali na stanovištích pedagogický dozor, a v neposlední řadě i septimánům, kteří na jednom stanovišti zastoupili nemocné sextány. Ema Jírová, sexta