Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Adaptační kurz kvinty

Druhý týden v září jsme vyrazili s novými spolužačkami na adaptační kurz. První den jsme měli sraz v 10:30 v kempu Zátiší u Hamru na Jezeře. Poté, co všichni přijeli, jsme si našli chatky, které nám byly přiřazeny paní učitelkou. Když jsme si všichni našli svoji chatku a nějak jsme se v kempu rozkoukali jsme šli na první aktivitu, každý si měl utrhnou libovolný počet dílků toaletního papíru a měl vyčkat co nám dále poví učitelé. V aktivitě jsme na každý kousek měli říct něco o sobě. Když jsme se všichni prostřídali, šli jsme na menší túru k Chrástenskému vodopádu, kde kdo chtěl, tak se mohl smočit. Po krátké pauze u vodopádu jsme obešli menší okruh lesní cestou a vrátili se do kempu. Ušli jsme cca 6 km. Vrátili jsme se kolem 17h a měli jsme hodinku na odpočinek. Po odpočinku jsme šli na večeři  a po večeři jsme si zahráli slepý fotbal.  Když padla tma,malovali jsme kamínky, které jsme na výletě posbírali a vytvářeli strom třídy.

Druhý den ráno jsme měli budíček v 8 hodin ráno. Šli jsme se všichni nasnídat a po snídani jsme plnili další kolektivní aktivity  než přijela nová paní učitelka. Když přijela paní učitelka, šli jsme všichni k totemu a měli jsme seznamování. Po seznámení jsme měli chvilinku pauzu a šli jsme na horu Děvín. Po cestě nám učitelé vymysleli pár aktivit př: měli jsme měřit tlak a o kolik m jsme stoupali. Když jsme došli konečně nahoru, tak jsme se rozdělili do 2 skupin. 1 skupina šla zkoumat, co na Děvíně roste za rostliny a 2 skupina šla zkoumat, proč je část Děvína magnetická. Když jsme vše probrali a nabrali nové vědomosti šli jsme zpátky do kempu. Cesta byla dlouhá cca 9 km. Všichni už byly unavení a boleli je nohy, ale těšili jsme se na večerní táborák. Před táborákem jsme šli na večeři a po večeři nás obcházel pan učitel Kuchař,  abychom každý vybral alespoň 1 písničku, kterou chceme u táborák zpívat. Všichni jsme se teple oblékli a šli jsme si sednout, opékat buřty a zpívat. Užívali jsme si poslední večer v kempu. Když už byla většina unavena, šli si lehnout.

Třetí den byl budíček zase v 8 hodin ráno. Všichni šli na snídani. Po snídani jsme se sešli na prostranství a dělali zase různé zajímavé aktivity. Po aktivitách nám nezbývalo nic jiného než se rozloučit s kempem a uklidit chatky, svléknout prostěradla atd… A v 10:30 už na nás čekali rodiče a odjeli jsme všichni domů. Všichni jsme si to moc užili. Věřím, že každý má nový zážitek, ať už je alespoň jeden. Tímto děkujeme paní učitelce Maslenové, paní učitelce Kalvové a panu učiteli Kuchařovi, že to s námi všechno zvládli a že nám vymysleli všechny aktivity a túry.

B. Rosenkrancová, kvinta