Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Exkurze do Škoda Auto

V pátek dne 12. dubna se prima a sekunda vydala do Mladé Boleslavi na exkurzi do továrny Škoda auto.

V 8:00 jsme autobusem vyrazili směr Mladá Boleslav. Po příjezdu na místo jsme vyfasovali žluté vesty a sluchátka, ve kterých jsme slyšeli paní průvodkyni, která nám po celou dobu prohlídky sdělovala informace o výrobě aut.

Jako první jsme se byli podívat v lisovně, kde se lisují plechy aut pomocí lisu, který má sílu až 40 tisíc tun.
Poté jsme šli nakouknout do haly, kde se auta kompletují. V této hale jsme viděli celé zhotovení auta. Od zašroubování důležitých šroubů až po nasazení dveří a palubní desky.

Celé to bylo velmi zajímavé a naučné. Výlet se všem žákům moc líbil, a všichni jsme si ho užili.

Alice Humpoláková
sekunda

Přijeli jsme autobusem do muzea. Dostali jsme sluchátka a paní průvodkyně nám přes mikrofon řekla spoustu informací, a také na co si máme dávat pozor. Byli jsme v různých halách a také nakonec v muzeu. Ke každé věci, která byla k vidění, jsme dostali spoustu informací a také byl prostor na dotazy. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí.
Např. jsem myslel, že vždy všechny díly brousí a tvarují lidé, ale přitom to všechno dělají roboti. Vlastně skoro vše dělají roboti, ale lidé samozřejmě vše kontrolují.
Exkurzi jsme si všichni moc užili a uvítal bych více takovýchto akcí. A také jsem rád, že jsme byli s další třídou sekundou.

Jaromír Pokorný
prima