Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Oktáva na akci Medicamentor

Dne 16. září se vybraní studenti z oktávy zúčastnili inspirativní akce Medikamentor, kterou uspořádala Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa ve spolupráci s českolipským gymnáziem, jejich lékaři a bývalými studenty. Cílem akce bylo propojit současné studenty medicíny s těmi budoucími, včetně těch, kteří teprve uvažují o studiu medicíny.

Akci zahájili absolventi gymnázia, kteří právě dokončili první ročník medicínského studia. Podělili se s námi o své zkušenosti a cestu, kterou si zvolili při studiu lékařství. Poté následovaly zajímavé přednášky od lékařů z lůžkových oddělení nemocnice. Dále vystoupila personální ředitelka nemocnice, paní Mgr. Pilařová, která nám kromě své prezentace připravila i krátkou anketu. Tu nakonec vyhrála naše spolužačka Emma Různarová. Závěr patřil ambulantním lékařům, kteří nám představili svou každodenní práci a výzvy, kterým musí čelit.

Tímto bychom chtěli srdečně poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci této akce. Děkujeme nejen přednášejícím lékařům a absolventům, kteří nám poskytli cenný vhled do svých profesí a studií, ale i celé nemocnici za otevřenost a ochotu podělit se s námi o své zkušenosti. Zvláštní poděkování patří také paní Mgr. Pilařové za zajímavou anketu a příjemnou atmosféru. Akce nám poskytla cenné informace a možnost nahlédnout do světa medicíny! Nesmíme zapomenout poděkovat též paní učitelce Maslenové, která nám akci zprostředkovala.
Nguyen L., Různarová E.