Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Studentské volby 2022/2023 aneb Volby „nanečisto“

Jistě jste už zaznamenali plakáty vyvěšené po škole a pokud nejste sto let za opicemi tak víte, že se blíží prezidentské volby. Jak spolu souvisí? Na to existuje jednoduchá odpověď: máme jedinečnou příležitost zjistit, jak takové volby probíhají a hodláme ji využít.

Díky vzdělávacímu programu JSNS organizace Člověk v tísni má naše škola možnost se účastnit Studentských voleb a našim studentům se tak naskytuje výjimečná šance vyzkoušet si volby ještě před tím, než dosáhnou plnoletosti.

První kolo proběhne 12. a 13. prosince, za přítomnosti volební komise z řad studentů.

Ještě, než si ale svého favorita vyberete a vhodíte jeho jméno do urny, můžete se podívat na debatu s některými z prezidentských kandidátů, a to na webu nebo Facebooku JSNS. Pokud stihnete živé vysílání 8. prosince od 11:00 – 12:30 i vy se do debaty můžete zapojit a přispět dotazy skrze aplikaci Sli.do.

CÍL?

Zvýšit zájem o volby u mládeže, protože jsou naše budoucnost. Studentské volby jsou způsob, jakým se program snaží zvýšit volební účast a vychovává budoucí prvovoliče k zodpovědnému občanství. Na základě zkušeností se pak mají šanci seznámit s principy zastupitelské demokracie a s volebním systémem České republiky.