Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Cvičná expedice DofE

Zdravím, dne 30. 4. 2024 se pořádala cvičná expedice s „Dofákama”. Naše výprava za dobrodružstvím začala ve Stráži pod Ralskem na autobusovém nádraží, kde jsme se všichni sešli. Poté jsme společně všichni odjeli do Hamru na Jezeře, kde naše cvičná expedice mohla začít.

Po zahájení jsme museli dodržovat určená pravidla, jako například, že nebudeme po dobu expedice používat žádnou elektroniku, a že nesmíme chodit do obchodů pro zakoupení potřebných věcí. Každý měl svojí funkci, kterou musel plnit. Např. kuchař, mapař, fotograf, rozdělávač ohně, nosič, atd. Vše jsme si vyjasnili a mohli vyrazit. Zamířili jsme do lesa, kudy jsme šli většinu trasy.

Po dlouhé cestě lesem a pár zaváháních nad trasou, jsme vyšli na Stohánek, kde jsme si odpočinuli a uvařili špagety. Když jsme načerpali síly, mohli jsme pokračovat v trase.

Když jsme byli za půlkou, po pár odpočiňcích jsme přibližně v 14:30 hod. úspěšně dorazili do cíle a poté jsme celí vyčerpaní dorazili domů.

Celkově se mám naše cvičná expedice moc vydařila. Myslím, že jsme ponaučeni, že do následující hlavní expedice si musíme vzít více lahví vody. 🙂

Děkujeme paní učitelce Nolové a jejímu čtyřnohému psímu parťákovi za doprovod a zážitky.

Za účastníky expedice: Nikča Herbstová