Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Jsme tady :-) – prima na Gymi

ADAPTAČNÍ KURZ PRIMY

Dne 31. 8. 2022 se třída prima vydala do Polesí na adaptační kurz, který doprovázeli paní třídní učitelka Iveta Pospíšilová, Barbora Jirkovská a také tři patroni ze septimy. Jelo se vlakem z Mimoně do Rynoltic. Hned ve vlaku začala komunikace mezi všemi dětmi. Když jsme dorazili na vlakové nádraží, čekala nás 2,5 kilometru dlouhá cesta do penzionu. Hned po příchodu nás patroni naučili počítat se. Následně nám byly přiděleny pokoje. Po obědě jsme se šli podívat po okolí. Při cestě jsme hráli různé seznamovací hry a zašli se podívat na skalní útvar jménem Havran. Pak následovala večeře, večerka a šlo se spát.

Druhý den dopoledne byla třemi patrony vymyšlená bojovka, za jejíž splnění jsme dostali vajíčko (pravé slepičí, nikoli čokoládové 😊), které jsme přemalovali na Mimoně. Po obědě jsme pěšky vyrazili na zámek Lemberk. Byl tam skvělý průvodce, který nám vyprávěl jeho strašidelné historky. Zpět se jelo vlakem.

Poslední den už byl pouze ve znamení balení a odchodu na vlak. Celý adaptační kurz si všichni moc užili a všem, kteří se ho účastnili, patří poděkování.

Alice Nela Humpoláková a Vanessa Novotná, třída prima