Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Vánoční jarmark

Rok se s rokem sešel a my se opět obracíme na všechny milé lidi, kteří si před svátky najdou čas na to se na chvíli zastavit a přispět na dobrou věc.

V pondělí 19. 12. proběhne v budově Gymnázia Mimoň od 14:30 do 18:00   druhý charitativní vánoční jarmark, na kterém si můžete koupit spoustu vánočních drobností.

Vyráběly jsme je po dobu mnoha pátečních odpolední se všemi dětmi, které se rozhodly pomoci opuštěným zvířatům a věnovat tak svůj volný čas, energii a lásku ve prospěch útulku Bona v Kozlech u České Lípy. Bylo nám u toho moc fajn, pouštěly jsme si vánoční písničky, zpívaly, stihly si říct všechno, na co není během „normální“ školy čas, pálily si prsty o tavné pistole… A kouzlo společně strávených chvil najdete v našich knoflíkových vánočních stromečcích, v něžných ozdobách, perníčcích, ve vyhlášených papírových hvězdách, v andělech mnoha podob. No prostě úplně ve všem, co sice nutně nepotřebujete, ale k Vánocům to prostě patří 😊.

Loni nás brzdil covid, letos respirační choroby, které skolily jak mě, tak i mou kolegyni a kamarádku Báru. A tak jsme do poslední chvíle nevěděly, jestli jarmark zvládneme uspořádat, jestli se nám podaří dodělat vše nedodělané, nalepit všechny ty hvězdičky, kuličky, vyzdobit andělům křídla a uplést panenkám čepičky. A nezvládly bychom to, nebýt dvou úžasných holek ze septimy, Dorky a Emmy, které nám neskutečně pomohly.

A proto pevně věříme tomu, že na náš jarmark přijdete a že si budeme moci říct, stejně jako loni: „Stálo to za to, je mezi námi spousta dobrých lidí.“

Mgr. I. Pospíšilová, Mgr. B. Jirkovská + Eli + Emma+ Dorka + Alice + Aničky + Elen + Terezka + Eliška + Kamča + Nikča + Kačka + Natálka a všechny další šikovné děti